İçeriğe geç

Modern Kelimesinin Türkçe Karşılığı Çağdaş Mıdır

Modern kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Modern (Fransızca), çağdaş (Türkçe), sıklıkla bir şeyin “yeni” ve “güncel” olduğunu belirtmek için kullanılır.

Çağdaş Türkçe kelime mi?

Çağdaş kelimesi Türkçe kökenli olup doğrudan Türkçe “çağ” kelimesinden türemiştir.

Modernlik nedir Türkçe?

“Modernite, rasyonel, bilimsel, teknik ve idari eylemin ürünlerinin yayılmasıdır.”(1) “Modern” terimi, yeni edinilmiş ve formüle edilmiş bilginin durumunu ifade etmek için türetilmiştir. Ancak aynı zamanda güncel, yerleşik ve geleneksel olandan başka bir şey de ifade eder.

Modern kelimesinin kökeni nedir?

Modern kelimesi Latince “modernus” kelimesinden türemiştir. Modernus ise Latince “şimdi” anlamına gelen “modo” kelimesinden türemiştir (Kızılçelik ve Erjem, 1996: 385).

Modern kelimesinin Türkçe karşılığı nedir Eodev?

modern {sıfat} çağdaş {sıfat}

Modern Türkçe nasıl yazılır?

3. İki ünsüzle biten Batı kökenli sözcükler, ünsüz harfler arasına ünlü konulmadan yazılır: film, form, luxury, modern, still life, psychiatrist, sex, slide, tape, vb.

Çağdaş açılımı nedir?

Çağdaş sözcüğünün sözlük anlamı “zamanın anlayış ve koşullarına göre, çağdaş, medeni, modern” olarak verilmektedir. Modern çağ, çoğu tarihçiye göre Fransız Devrimi ve Sanayi Devrimi ile başlayıp günümüze kadar devam eden son tarih dönemidir.

Çağdaş Türk dilleri nelerdir?

Bu yazı dilleri Türkçe, Azerice, Türkmence, Özbekçe, Kazakça, Kırgızca, Tatarca, Başkurtça, Uygurca, Gagavuzca, Karakalpak, Kumuk, Karaçay-Balkarca, Nogayca, Hakasça, Altayca, Tuvanca, Çuvaşça ve Yakutçadır.

Çağdaş Türk Dili Nedir?

Çağdaş Türk lehçeleri; Kırgız Türkçesi, Kazak Türkçesi, Özbek Türkçesi, Uygur Türkçesi, Tatarca, Başkurtça, Azerbaycan Türkçesi ve Türkmen Türkçesi olarak bilinmektedir.

Modernlik ne demek TDK?

Genel olarak: Geleneğe karşı direnç ve ondan uzaklaşma; bireysel, toplumsal ve siyasal yaşamın her alanında yaşanan dönüşüm veya değişimdir.

Modern çeviri ne demek?

Türkçe-Türkçe çağdaş, modern, modern.

Modernleşme kelime anlamı nedir?

Modernleşme, en geniş anlamıyla, ekonomik, siyasal ve kültürel değişimleri içeren yeni bir toplumsal gerçeklik olan modernitenin gerçekleşmesini sağlayan süreçleri ifade eder.

Modern Türkçe kaç kelime?

Bu sözlük modern Türkçede kullanılan kelime ve terimleri içerir. Mevcut Türkçe sözlük yaklaşık 100.000 kelime içerir.

Modern kelimesini ilk kim kullandı?

Modern kelimesi, MS 5. yüzyılda “tam, mevcut, bugüne ait” anlamına gelen Latince “modo” kelimesinden türetilen Latince “modernus” kelimesinden gelir ve ilk olarak Romalıların Hıristiyanlığı benimsediklerinde eski pagan kültürden tamamen koptuklarını ve yeni bir kültürün doğduğunu anlatmak için kullanılmıştır.

Modern yerine ne kullanılır?

Günümüzü ve içinde bulunduğumuz dönemi anlatan bu kelimeler farklı yerlerde aynı anlamla değerlendiriliyor. “Modern” kelimesi yerine “medeni”, “çağdaş” ve “çağdaş” kelimeleri farklı yazımla ve aynı anlamla değerlendiriliyor.

Türkçe karşılığı ne demek?

i. araç, taşıt, vesile; servet, zenginlik, servet, para. ulaşım aracı, ulaştırma aracı, araçlar. bir amaca ulaşma aracı, taşıt.

Modern çeviri ne demek?

Türkçe-Türkçe çağdaş, modern, modern.

Modern Türkçe ne zaman çıktı?

3- Çağdaş Türkiye Türkçesi (Çağdaş Türk Çağı): Batı Türkçesinin günümüzdeki dönemi, 20. yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî dilidir.

Modernlik ne demek TDK?

Genel olarak: Geleneğe karşı direnç ve ondan uzaklaşma; bireysel, toplumsal ve siyasal yaşamın her alanında yaşanan dönüşüm veya değişimdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir