Kanimsamak ne demek?
Kanıksamak kelimesinin kökeni Süryanice’dir. Süryanice’den Türkçe’ye gelen bir kelimedir. Kanıksamak kelimesi Türk Dil Kurumu içerisinde kullanılır; tekrar tekrar söylenmesi ve duruma alışılması nedeniyle bir bozulma olmadığı anlatılır. Başka bir anlamı: Sıkıntı veya can sıkıntısı olarak açıklanır.
Kanıksama nedir örnek cümleler?
Gün geçtikçe etrafımızda sevmediğimiz şeylere alışmak anlamına geliyor. Vatandaş artık ekmeğin fiyatındaki artışa tepki göstermiyor. Adam her gün dövüldüğü için şikayet edilmekten korkmuyor. Bekar yemeği olan makarnaya alıştık.
Kanıksama duygusu ne demek?
“Aşık olmak” kelimesinden türetilen “ikna etmek” kelimesinin sözlük anlamı “alışkanlık” ve “kabul etmek”tir. Bu kelime çoğunlukla olumsuz durumlar ve olaylar için kullanılır. İstemediğiniz halde sık sık tekrarlanan şeylere alışmak zorunda kalmaya alışma denir.
Kanıksandı ne demek?
Bunu doğal karşılamak; defalarca tekrarlandığı gibi, etkilenmemek, aldırmamak, alışmak, bıkmak, usanmak.
Kanıksama ne demek TDK?
Hayalsizlik nedir sorusunun cevabı şudur: – Çok fazla tekrarlardan etkilenmemek, mevcut duruma alışmak demektir.
Kargamak ne demek?
Kargıma – Türk, Anadolu ve Altay halk inançlarında lanet. Moğolcada Kargış (Karış) ve Harah olarak da adlandırılır. Bir kişiye kötü dileklerde bulunmak ve bu amaçla Tanrı’ya dua etmek. Anadolu’da “Karış Geben” terimi lanetlemek veya sövmek anlamında kullanılır.
Kanıksama ne demek tyt?
#Alışma: Bir duruma alış, bir durumu kabul et. “Her zamanki gibi işe zamanında geldi. #İnkar: İnkar etme, reddet.
Kanıksama ne demek KPSS?
a) Yönelim bozukluğu: Kişinin olumsuz bir duruma alışması ve artık tepki vermemesi durumunda ortaya çıkar.
Hayıflanma ne demek tyt?
Dilimizde en çok kullanılan kelimelerden biri olan pişmanlık, tam anlamıyla acıma ve üzüntü anlamına gelir. Keder, geçmişte yaşanmış bir olay nedeniyle duyulan üzüntünün ifadesidir.
Yadsimak ne demek TDK?
TDK’deki “inkar” kelimesinin anlamı hakkında bilmeniz gerekenler. TDK açısından, “inkar” kelimesinin “birinin ne söylediğini, ne yaptığını bilmediğini söylemek veya tanık olduğu bir durumu gizlemek ve inkar etmek” anlamına geldiği söylenebilir.
Dobra ne demek?
Dobra açık sözlü demektir. Bir durumun doğru ya da yanlış, iyi ya da kötü olmasına aldırmadan aklından geçeni direkt söylemek anlamına gelir. Bulgarcadan dilimize giren dobra kelimesi aslında Bulgarca ve Türkçede iyi ve güzel anlamına gelir.
Radikal konuşmak ne demek?
“Radikal” kelimesi hem bir siyasi partinin veya zihniyetin aşırı desteği hem de bir siyasi fikrin radikal bir şekilde karşı karşıya getirilmesi ve güncellenmesi için kullanılabilir. Geleneksel olmayan ve daha önce denenmemiş kararlara radikal kararlar denir.
Biceme ne demek?
Türk Dil Kurumu’na göre “üslup” kelimesi “tarz” anlamına gelir. Ayrıca, üslup kelimesinin farklı telaffuzları da vardır. Bunlar üslup, anlatım ve diksiyondur.
Didaktik yon ne demek?
Didaktik (öğretici) şiir, belli bir düşünceyi iletmek, öğüt vermek, belli bir konu üzerinde bilgi vermek, ahlaki bir ders çıkarmak amacıyla öğretici bir üslupla yazılan, duygu yoğunluğu az olan şiir türüdür. Yusuf Has Hacip’in Kutadgu Bilig’i, Âşık Paşa’nın Garibname’si ve Nabi’nin Hayriye’si bu türün ünlü örnekleridir.
Yadırgayan ne demek?
Size yabancı gelen bir duruma veya şeye alışamazsınız, ısınamazsınız, yabancılık çekemezsiniz.
Kani eylemek ne demek?
Belirli bir görüşe bağlı kalmak. Tatmin olmak, daha fazlasını istememek.
Kanıksama nedir kpss?
a) Yönelim bozukluğu: Kişinin olumsuz bir duruma alışması ve artık tepki vermemesi durumunda ortaya çıkar.
Sançmak ne demek TDK?
Türkçe sözlükte eskimiş ifadesiyle kullanılan sançmak sözcüğü “delmek, batırmak” anlamına gelmektedir.
Mükayese etmek ne demek?
Kelime Anlamı: Karşılaştırma kelimesi iki şeyi karşılaştırmak veya zıtlaştırmak anlamına gelir. İki veya daha fazla şeyin benzerliklerini veya farklılıklarını incelemeyi ifade eder. Köken: “Karşılaştırma” kelimesi Arapça kökenlidir.